fájdalomcsillapító

Fájdalomcsillapítók – így válasszon erős és vény nélkül kapható fájdalomcsillapítót

Fájdalomcsillapító és lázcsillapító gyógyszer jobb esetben mindig van otthon. Ezekhez nyúlunk, ha fáj a fejünk, derekunk, gyomrunk, vagy ha menstruációs görcs gyötör.

Némelyik hatékonyabban csökkenti a fájdalmat, mások gyorsabban fejtik ki a hatásukat, de mindegyikről elmondható, hogy működik.

Melyik a legjobb fájdalomcsillapító

Ahhoz, hogy ezt eldönthesse, mindenképpen konzultáljon háziorvosával, kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével, hiszen rengeteg szempont létezik.

Van, akinek a hatóanyag fontos, egyeseknek a hatás sebessége és időtartama, másoknak a mellékhatások kockázata, vagy a gyógyszer formája (folyékony, szilárd, krém) a döntő tényező.

Általánosságban elmondható, hogy a kábítószer-opioid tartalmú fájdalomcsillapítók a legerősebbek, de ezek vénykötelesek és csak elviselhetetlen fájdalmak esetében írják fel az orvosok.

A vény nélkül kapható gyógyszerek között a paracetamol, az ibuprophen, a naproxen, a diclofenac, az acetilszalicilsav és a metamizol tartalmú készítmények számítanak hatásosnak.

Megfelelő dózisban adva valamennyi hatóanyag jól csillapítja a különféle fájdalmakat, ha azonban az a kérdés, hogy milyen gyorsan hat, akkor nem a hatóanyag, hanem a gyógyszerforma (por, tabletta, szuszpenzió, drazsé) számít igazán.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy hatóanyagot tablettaként, vagy lágy kapszulaként veszünk be. Minél rövidebb időn belül szabadul fel a hatóanyag, annál előbb lép fel a kívánt hatás is. A lágy kapszulák, mint például az Algoflex Rapid gyorsabban szívódnak fel, így a lázat és a fájdalmat is előbb kezdik el csillapítani, mint egy kemény tablettás változat.

legerősebb fájdalomcsillapító

Fájdalomcsillapítók panaszok szerint

Menstruációs fájdalomcsillapítók

A több hatóanyagú gyógyszerek (pl.: ibuprofén és a drotaverin) rendkívül hatékonyan csökkentik a menstruációs fájdalmakat és oldják az alhasi görcsöket.

Fájdalomcsillapítók megfázásra

Meghülés esetén az oldható porok válnak be a legjobban.

Fájdalomcsillapítók fejfájásra és fogfájásra

Mindkét esetben a gyorsan ható szerek ajánlottak.

Fájdalomcsillapítók ízületi fájdalmakra

Ízületi fájdalmak csillapítására a lassú felszívódású gyógyszerek ajánlottak.

A fájdalom nem betegség, hanem tünet, ezért az okát mindig keresni kell. Még ha az első dolgunk az is, hogy rendeljünk a patikából egy vény nélkül kapható gyógyszert, a háziorvosát mindenképpen keresse fel a panaszaival.

Erős fájdalomcsillapító

Legerősebb fájdalomcsillapító vény nélkül kapható a kalmia online patikában. Mit kell tudni ezekről fájdalomcsillapítóról.

Ezek a fájdalomcsillapítók általában gyorsan hatna és hatásuk is hosszan tart.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük